NLP Business Practitioner …

Januar 31, 2017 admin No comments exist
Prvi stepen edukacije u NLP-u koji na jednom mjestu predstavlja priliku za potpun profesionalni razvoj. Tokom treninga stiče se temeljito razumjevanje osnova NLP-a i čitav niz vještina, metoda i tehnika korisnih kako u svakodnevnim tako i poslovnim situacijama. Na jednom mjestu su skupljene sve vještine koje pojedincu mogu pomoći da postane uspješan u svom poslu i da isti obavlja sa što manje nepotrebnog napora i svakodnevnog stresa.
Trening se održava prema standardu međunarodne NLP asocijacije – International Association of NLP Institutes (NLP-IN).
 
Trening “NLP Business Practitioner” vodi Šemsudin Zaimović, prvi NLP Master Trener u BiH i jedan od prvih NLP trenera u regionu koji je priču NLP-a u BiH donio 2003.godine.
 
Sadržaj treninga:
 
Trening traje 130 školskih sati predavanja kroz period od minimalno 18 dana.
 
Trening je podijeljen u 8 modula (7 modula intenzivnog rada plus završni 8 modul integracija znanja, ispit i certifikacija).
 
Svaki modul traje dva dana (subota i nedelja) i okvirno se održava jednom mjesečno. Održava u vremenu od 09 – 16 sati (pokriva efektivnih 8 radnih školskih časova dnevno plus pauze).
 
Mjesto održavanja treninga:
 
Trening se održava u Sarajevu (poslovna zgrada GRAWE Osiguranje, Trg solidarnosti br. 2. Sarajevo).
 
Certifikacija:
 
Na kraju treninga polaznici polažu certifikacijski ispit. Oni koji polože ispit stiču zvanje “NLP Business Practitioner” certifikovano od strane International Association of NLP Institutes (NLP-IN).
 
Cijena seminara:
 
Redovna cijena seminara iznosi 2500 KM po polazniku.
 
  • Za uplate na rate uz potpisivanje ugovora o edukaciji (do 8 rata – kompletna uplata prema dogovorenoj dinamici mora biti izvršena prije zadnjeg modula) cijena iznosi 2750 KM (7 rata po 350 KM i 8 rata 300 KM).
  • Takođe je moguća uplata na 4 rate u ukupnom iznosu od 2500 KM uz potpisivanje ugovora o edukaciji, po sledećoj dinamici:
– I rata – uplata u iznosu od 1000 KM prilikom prijave.
– II rata – uplata u iznosu od 500 KM najkasnije do početka II modula.
– III rata – uplata u iznosu od 500 KM najkasnije do početka III modula,
– IV rata – uplata u iznosu od 500 KM najkasnije do početka IV modula.
 
U cijenu pohađanja seminara uključeni su svi neophodni materijali, osvježenja u pauzama, certifikat na našem i engleskom jeziku.
 
Šta polaznici dobivaju lično i profesionalno po završetku seminara?
 
NLP Practitioner namijenjen je pojedincima i organizacijama koji su svjesni potrebe ulaganja u vlastita znanja i vještine. Što dobivaju lično, a što profesionalno: produktivnost, djelotvornost, fleksibilnost, poboljšanu komunikaciju. Sve pod uvjetom da primjenjuju i vježbaju stečena znanja.
 
Ovo je program koji tokom osam modula pruža “paket vještina”, metoda i tehnika potrebnih u različitim poslovnim i životnim situacijama. Program počinje s komunikacijskim vještinama različitih nivoa kompleksnosti opisanim NLP modelom komunikacije. Nastavlja s modelima lične produktivnosti – od postavljanja ciljeva, lingvističkih obrazaca za postizanje uticaja, do ličnih strategija, ograničavajućih uvjerenja i upravljanja emocionalnim stanjima. Osim toga, program nudi i alate za produktivno vođenje sastanaka, prezentacija i javnih nastupa.
 
Kroz trening se koristi široki dijapazon alata a ne fiksni način rada. To u budućnosti omogućuje polaznicima da u stvarnim situacijama sami odaberu alate koji su im najbolji za trenutnu situaciju.
 
Po završetku seminara polaznici će moći; izgraditi bolje odnose s kolegama i poslovnim partnerima, učinkovito prezentirati sebe i firmu, jasnije objašnjavati i biti bolje shvaćeni, planirati i dostizati poslovne ciljeve, biti učinkovitiji na sastancima, unaprijediti manadžerske, liderske i sposobnosti ocjenjivanja zaposlenih, povećati ličnu prilagodljivost i otvorenost prema promjenama, maksimalno koristiti potencijale kolega poznavanjem njihovih motivacijskih strategija, kreativnije razmišljati, učinkovito rješavati probleme i suočavati se s novim izazovima, preuzeti odgovornost za lični razvoj i karijeru
 
Kome je ovaj program namijenjen i koje su dobrobiti:
  • rukovodiocima i poduzetnicima – novi načini efikasnog komuniciranja, planiranja, pregovaranja, motiviranja,
  • trenerima i edukatorima – otkrivanje novog pogleda na efikasnije učenje i podučavanje,
  • terapeutima – daje novi pristup i tehnike za ostvarivanje dugoročnih promjena kod klijenata,
  • svima koji se bave prodajom – povećanje prodaje putem razumijevanja klijentovih obrazaca kupovanja,
  • svima koji se bave osobnim razvojem – pomoću čitavog niza vještina dobiva se novi snažni impuls i svim ostalim koji žele biti efikasniji i zadovoljniji.
Ako postupate onako kako ste oduvijek postupali, dobićete ono što ste do sad dobijali.
 
Pokrenite promjenu …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *