Coach, ICI Trening - Sarajevo

Coaching je zanimanje 21. vijeka.
Već se bavite ili želite započeti profesionalno bavljenje Coachingom?
Želite poboljšati svoje performanse kao i performanse svojih uposlenih?
Ovo je edukacija za vas.
Upoznajte se sa procesima i Coaching tehnikama te postanite licencirani Coach i nosilac
prestižnih međunarodno priznatih ICI Coaching certifikata.

Zašto pohađati ICI Coach certifikovani trening?

Ono što je danas itekako postalo aktuelno i sve više uzima maha je Coaching. Kažu da je to zanimanje budućnosti i barem na primjeru šireg okruženja vidi se da Coacheva ima sve više i više, kao i da potražnja za njima raste iz dana u dan. Ono što je u okruženju bilo juče kod nas obično bude sutra. A sutra je već stiglo i kod nas.


Takođe i kod nas se pojavljuju Coachevi iz raznih oblasti (life, business, sport …) ali to su većinom ili samoproglašeni coachevi iza kojih ne stoji niko, ni jedna organizacija niti imaju coaching edukaciju ili često cochevi sa sumnjivim certifikatima online edukacija odnosno vikend seminara. Vremenom će se i ova oblast urediti tako da će se znati ko je ko i kakvu edukaciju posjeduje i koji kvalitet nudi.

NOVEMBAR

BAM1550
BAM 1250 Uplate do 15.12.2018.
 • Popust 20%
 • Krajnji rok 15.12.2018.
 • Uplatom na 5 rata po cijeni od 1320 BAM
 • Avans u iznosu od 320 BAM + 4 rate po 250 BAM

DECEMBAR

BAM1550
BAM 1320 Uplate do 15.01.2019.
 • Popust 15%
 • Krajnji rok 15.01.2019.
 • Uplatom na 5 rata po cijeni od 1395 BAM
 • Avans u iznosu od 335 BAM + 4 rate po 265 BAM

JANUAR

BAM1550
BAM 1395 Uplate do 15.02.2019.
 • Popust 10%
 • Krajnji rok 15.02.2019.
 • Uplatom na 5 rata po cijeni od 1475 BAM
 • Avans u iznosu od 375 BAM + 4 rate po 275 BAM
POPULARNO

Do isteka popusta od 10% i mogućnosti uplate iznosa od 1395 KM ostalo je još:

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

ICI Coaching asocijacija:

Trening se održava prema standardu međunarodne Coaching asocijacije – International Association of Coaching Institutes (ICI) sa sjedištem u Berlinu.

ICI Berlin je jedna od vodećih svjetskih coaching asocijacija trenutno prisutna u 56 zemalja svijeta gdje se prema istom standardu edukuju coachevi raznih nivoa i profila.

Osnovna razlika između ICI Berlin i drugih sličnih asocijacija i organizacija koje nude coaching edukacije je ta da ICI Berlin ima svoj curriculum i svoje trenere te nakon završetka edukacije na jednom mjestu stičete zvanje i certifikat.

Kod drugih edukacijskih kuća, pohađate edukaciju i stičete potvrdu da je edukacija u skladu sa standardima neke od Coaching asocijacija, te da možete ukoliko ispunjavate uslove određene Coaching asocijacije aplicirati za njihov certifikat.

O treningu:

Ukoliko imate u planu da se bavite Coachingom u nekom budućem periodu ili vas zanima ova oblast onda evo prave ponude za vas, pogotovu zbog toga što ste već završili cca 60% edukacije neophodne za sticanje zvanja Coach prema standardu International Association of Coaching Institutes (ICI) Berlin.

Prema curriculumu ICI Berlin da bi neko stekao certifikat “Coach, ICI” potrebno je da pohađa edukaciju u trajanju od 220h u periodu od 30 dana. Pored propisanog broja sati potrebno je odraditi i određeni broj coaching sesija i položiti certifikacijski ispit kako je predviđenom curriculumom.

Curiculum za sticanje zvanja “Coach, ICI” sastoji se od 220h kroz period od 30 dana i to:

 • NLP Practitioner edukacija u trajanju od 130 h/18 dana,
 • ICI Coach Training u trajanju od 90 h/12 dana.

Nakon 15.02.2019. redovna cijena treninga iznosi 1550 KM po polazniku.

 • Kompletna uplata 5% popusta 1475 KM
 • 50 % uplate ostalo na 4 rate 2,5 % popusta 1510 KM – prijava i akontacija 770 KM + 4 rate po 185 KM max 10 dana prije početka modula
 • Na rate 1550 KM – prijava i akontacija 410 KM + 4 rate po 285 KM max 10 dana prije početka modula

Nakon početka edukacije redovna cijena iznosi 1550 KM po polazniku i nisu mogući popusti.

(Uplate na rate uz potpisivanje ugovora o edukaciji. Uplate po dogovorenoj dinamici i datumima max. 10 dana prije početka modula).

U cijenu pohađanja treninga uključeni su svi neophodni materijali, osvježenja u pauzama i certifikat na engleskom jeziku.

Trening u trajanju 90 h kroz period od minimalno 12 dana.

Trening je podijeljen u 5 modula (4 modula intenzivnog rada plus završni 5 modul integracija znanja, ispit i certifikacija).

 • Modul 1 – 23. i 24.02.2019.
 • Modul 2 – 22. 23. i 24.03.2019.
 • Modul 3 – 19. 20. i 21.04.2019.
 • Modul 4 – 03. 04. i 05.05.2019.
 • Modul 5 – 07. 08. i 09.06.2019. – certifikacija

Svaki modul traje tri dana i to petak 17-20h, subota i nedelja 9-16h i okvirno se održava jednom mjesečno.

Mjesto održavanja treninga: Trening se održava u Sarajevu (poslovna zgrada GRAWE Osiguranje, Trg solidarnosti br. 2. Sarajevo).

Na kraju treninga polaznici polažu certifikacijski ispit koji se sastoji iz 2 dijela. Oni koji polože ispit stiču zvanje “Coach, ICI” certifikovano od strane International Association of Coaching Institutes (ICI).

Certifikati:

 • Licencirana potvrda o pohađanju edukacije izdata od strane Agencije “Slapovi znanja”, članice ICI Berlin,
 • Certifikat – “Coach ICI” – ukoliko ispunjavate uslove.

Uslov za sticanje certifikata “Coach, ICI”, završen Coach, ICI trening i edukacija NLP Practitioner u mimimalnom trajanju 130 sati.

Istorija coaching-a, područje primjene, odakle dolazi, šta pruža? Razlike između coaching-a i sličnih zanimanja? Područje kompetencija; U kojim područjima imam kompetencije da pružim podučavanje? Kojim ciljnim grupama želim da se obratim? Gdje i kako želim da zauzmem poziciju na tržištu? Zadaci coach-a u skladu sa neuro logičkim nivoima. Stav coach-a. Etički standardi coaching-a. Osnovne kompetencije coach-a. Postavka i proces coaching-a. Sticanje klijenta, pozicija coach-a, prva sesija (pojašnjavanje ishoda, dogovori i psihološki ugovor). Osvrt na odnos između coach-a i klijenta. Prikupljanje informacija i pojašnjenje ishoda. Postavljanje ciljeva. Strategije, metode, intervencije, ekologija, povratne informacije i ispravke. Strukturiranje pojedinačnih sesija i cjelokupnog procesa. Pisanje dokumentacije slučaja. Fleksibilnost u bezizlaznim situacijama. Primjena tehnika sa treninga NLP Practitioner u procesu coaching-a. Razvoj, učenje i primjena novih strategija. Coaching u vezi sa konfliktima, strategije u rješavanju konflikata. Konstelacije …

Iskustva polaznika:

Trener:

Šemsudin Zaimović, Life i Business Coach, Coach master trener akreditovan i priznat od strane ICI (International Association of Coaching-Institutes). Trener poslovnih vještina, NLP master trener akreditovan i priznat od strane NLP-IN (International Association of NLP Insitutes) i ECNLP (European Community for Neuro-Linguistic Programming).

Šemsudin Zaimović, prvi Coach master trener u BiH i jedan od tri Coach master trenera u regionu koji prema standardima ICI imaju pravo realizovati edukacije za sticanje Coach, ICI certifikata.

Posjeduje bogato iskustvo u radu sa ljudima, upravljanju i menadžmentu te edukaciji odraslih osoba. Radi 1 na 1 i grupne sesije iz oblasti Life i Businees Coachinga.Vlasnik agencije “Slapovi znanja” koja pruža usluge edukacije, coaching-a i osobnog razvoja.

Pored direktnog rada (“in-house”) sa zainteresovanim kompanijama u posljednih 15 godina nudi i javne-otvorene treninge/seminare kako u vlastitoj tako i/ili u organizaciji sa zainteresovanim partnerskim fimama na području cijele BiH, te sa Privrednim komorama Kantona Sarajevo i USK Bihać kao i Sarajevo Graduate School of Business.

U proteklih 15 godina konstantno održava seminare, treninge i radionice na osnovama NLP-a u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH. Do sada je u BiH realizovao preko 10 grupa kompletnog NLP Praktičarskog treninga kao i dvije grupe certifikovanih Coach-eva po ICI standardu.

Mjesto održavanja treninga: